Sigel e solutia

sigel_solution.png

Unul dintre cei 5 rapperi preferati ai mei (Beanie Sigel, the pussy connoisseur, il stii) si-a lansat astazi noul album, The Solution. Ia-l de aici si hai sa-l discutam.

Desi calca gresit din cand in cand cu unele melodii, omul stie sa construiasca un album puternic. Influenta lui Jay-Z se simte aproape in fiecare melodie. De la citate (luate ca atare sau revizitate), trecand prin featuring si pana la sample direct de voce, Jay-Z este prezent pe album.

Acum trebuie sa vorbesc despre Sfanta Treime a negativelor, cele trei productii inspirate care binecuvanteaza albumul lui Broad Street Bully. Cool & Dre sparg gheata cu „Bout That„, o creatie fantastica, pe care flowul lui Beans o face chiar mai buna. Urmeaza vedeta productiilor de pe album, „I’m In„. Chad West este arhitectul acestei melodii geniale (folosind un sample din melodia „Make Me a Believer” a lui Luther Vandross), peste care Sig descarca un citat extrem de bine ales din Notorious B.I.G. (si chiar proaspat, daca ne gandim la toate citatele din Biggie care exista in Hip-Hopul american). Un lucru interesant este ca negativul lui Chad West e motivul pentru care Scott Storch nu mai este prezent pe album, asa cum se anunta initial prin interviuri si previewuri. Lovitura de gratie, produsa de Reefa, se numeste „Rain (The Bridge)” si dovedeste inca o data ca pianul este asasinul perfect in melodiile de Hip-Hop.

Dre & Vidal (ii stii de pe „War With God” al lui Ludacris) participa la album cu 5 instrumentale, dintre care iese in evidenta „Hustlas, Haze and Highways„, o creatie linistita de Cocktail Jazz Hip-Hop cum n-ai mai auzit de mult. Per total, albumul este foarte recomandat pentru gangsterismele cu inteligenta, rimele subtile si trei bijuterii de instrumentale.

Anunțuri

5 responses to “Sigel e solutia

  1. Are 3 heavy hitters dar sunt altele … ultimele 3 Rain, Dear Self si Prayer sunt cele mai puternice in opinia mea.

  2. semn ca albumul e bun… e ca o poezie, fiecare simte altceva. dar stai sa vezi big doe rehab al lui ghostface. acolo nu o sa mai fie nici o incertitudine: TOATE sunt cele mai bune. 😉

  3. Totusi nu stiu cum de am ratat “Hustlas, Haze and Highways“ … e foarte pe stilul meu si n-o auzisem la prima auditie. F.tare ms de pont ca sa zic asa :))

  4. mie ,printre cele mai tari mi se pare si Gutted. Si ma refer overall , nu doar instrumental. Iar Jay Z cu sictirul ala elegant al lui e prea tare :))

  5. Oh , si la multi ani Boyboy! Sa tii blogul in viata si anul asta , ca observ ca sunt destui care asteapta sa scrii ceva nou 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s