Instrumentalele mele sunt mai bune ca ale tale

timstorch.png

Problemele dintre Timbaland si Scott Storch dateaza de pe vremea cand au lucrat impreuna, in studio cu Justin Timberlake, la instrumentalul care a devenit Cry Me a River (se pare ca Storch a creat clapele din fundal). Pe CD Storch este creditat drept cotextier (sau cum se numeste) dar pe partea de productie apare doar Timbaland. Storch a ramas nemultumit pana azi pentru respectiva nedreptate.

Cu putin timp in urma a aparut singleul lui Timbo the great – „Give It To Me” – de pe viitorul lui album, Timbaland Presents Shock Value. Melodia se vrea un Ether x 3 (bitch please) pentru ca fiecare are de impartit cate ceva cu alt artist. In ordinea beefcreascatoare: unul pentru Nelly Furtado (Fergie), unul pentru Timbaland (Scott Storch) si doi pentru Justin (Prince si Janet Jackson). Si pentru ca aveau atat de multe beefuri de expediat, cei trei s-au unit ca Voltron si au scos un videoclip. Sa radem aici:

Imi place in mod special rima cu „you’re just a piano man„.

Nu trece mult timp si intra in scena un Scott Storch beligerant care ii raspunde lui Tim cu videoclipul „Not Build Like Dat”, de pe albumul fictiv Piano Man (sincer, daca Scott Storch ar scoate vreodata un album ca rapper, titlu asta ar fi sublim, cu nuante stil 1970/Steve McQueen/filme vechi cu jafuri de banci; gandul este infricosator totusi, probabil pentru pentru ca ar fi cea mai proasta opera a secolului nostru… dar ce conteaza cand ai un titlu atat de cool). Circul continua aici:

Concluzia mea. Producatorii nu se pot lupta decat in instrumentale. Asa ca in acest beat battle Scott Storch a fost invins. In plus, a pierdut atat de rusinos incat i se refuza si recursul si apelul. Daca esti suficient de superficial incat sa incerci sa il bati pe un alt producator in versuri meriti sa pierzi. Nu te salveaza nici macar inelul magic de 3 milioane de dolari (7,7 mil RON in Unirii). Dupa mine, daca vroia sa raspunda pe masura provocarii putea sa copieze versurile lui Timbaland si sa le puna peste un instrumental mai bun. Simplu si la obiect. Ar fi fost greu, analizand negativul lui Timbo, dar nimic nu e imposibil. Iar mesajul ar fi fost unul infinit mai puternic. O sa detaliez mai mult cand vor fi beefuri mai interesante. Cum ar fi razboiul inginerilor de sunet planificat pentru 2009.

P.S. Ceva ce probabil nu stiati: Scott Storch e canadian (but don’t hold that against him).

Boyboy despre instrumentale…„, unde se cearta producatorii din 2006.

Un love.

Reclame

3 responses to “Instrumentalele mele sunt mai bune ca ale tale

  1. Esti din ce in ce mai bun. Keep on!

  2. i’m feelin your blog… good to see hip hop taking off so much in romania

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s